Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 22-09-2010 15:43:30
Huishouden & Energie

Grondverf op waterbasis, aflakken op terpetinebasis?

@ vladja

op bouwplaatsen terplaatse worden de kozijnen afgeschilderd met alkydverf om beschadigingen tijdens transport en montage te herstellen. aangezien de timmerfabrieken aan de kom0- keur eisen moet voldoen (vroegere cot) worden ze van ruim voldoende laagdikte voorzien dat er meer niet nodig is.
reparaties aan de binnenzijde komen relatief weinig voor ook omdat ze ook een hoge droge laagdikte bezitten en op termijn niet aan weer en wind worden blootgesteld. (weet uit mijn eigen dertig jarige praktijkervaring dat op een kale en verlate nieuwbouw-terreinen even vlug met alkyd wordt bijgewerkt, omdat het lastig is even vlug een ander blik en een speciale kwast met kans op licht kleurverschil te gaan gebruiken, lichte grijns :))
prof. schilders zijn sinds een ruime tiental jaar verplicht om aan de binnenzijde met acrylaatverf te werken (tegenwoordig hybrideverf) en dit werkt vooral de laatste jaren erg goed gezien de kontrole van de arbeidsinspectie en de ops kennis (schildersziekte). voor particulieren is er nog geen verplichting om met acrylaatverve binnenshuis te werken en daarom kan je deze verven ook overal nog in dhz zaken kopen. inderdaad bestaat alkydverf uit circa 50% terpentine, maar wat denkt u van de nieuwe schilderskwaal van huid-eczeem en rode vlekken en zware metaalresten en pesticiden die in het milieu terecht komen als 's avonds de kwast en de handen onder de kraan worden uitgespoeld en via de rioolzuivering weer in ons bodem en drinkwater / voedingscyclus terecht komen ?
metaalionen blijven in het grondwater permanent aanwezig en 1 liter olie verontreinigt 1 miljoen liter drinkwater !!
weet u gelijk waarom de zuiveringsschappen steeds forse prijsverhogingen aan de burger doorrekenen. verf ze !!