Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bertusvang - 25-09-2010 14:44:28
Geldzaken & Recht

Terug betalen zorg/huurtoeslag wanneer partner is overleden

Ja dat heb ik nu ook begrepen. alleen ik heb een schrijven gehad van de belastingdienst waarin art.8 lid 5 wordt beschreven. hierin wordt er ten onrechte melding gemaakt dat het inkomen van partner herleid wordt.
het vreemde is wel wanneer dit toegepast zou worden de wet wel goed toegepast wordt.n.l.
je vraagt toeslagen aan welke gebaseerd is op twee inkomens, aanvrager met partner. wanneer de aanvrager overlijdt, wordt de toeslag gestopt. wanneer er nu over beide inkomens een herleiding plaats vindt naar het jaarinkomen blijft het jaarinkomen altijd gelijk aan toetsinkomen (mits goed ingeschat). er hoeft geen verrekening van toeslagen plaats te vinden.
de partner moet na het overlijden opnieuw toeslagen aanvragen indienen voor de rest van het jaar.
wat zal het de overheid kunnen besparen wanneer.
a. betere voorlichting en een uitgebreider overzicht van berekeningen op de definitieve en voorlopige toeslagenoverzicht.
b. zet eens op de toeslagen.nl hoe alles berekent wordt b.v. bij overlijden.
c. zet bij het aanvragen van zorg/huurtoeslag dat een eventueel vermogen van belang is bij het toekennen van de toeslagen en verwijs hiernaaar.
verder keert de overheid ten onrechte te hoge toeslagen toe door verkeerd toepassen van de wet.
=jscholtes schreef op woensdag 22 sep 2010, 09:30=bertusvang schreef op woensdag 22 sep 2010, 09:10: ik weet niet of het wettelijk gezien juist is. dat is hoe je de wet leest.
...........
er staat nergens dat het jaarinkomen van partner en/of medebewoner gehanteerd moet worden.

voor de bepaling van de zorgtoeslag worden deze inkomens (partner jaarinkomen) wel bij elkaar opgeteld. zie bovenstaande tekst uit door mij verzonden en door fiscus gehonoreerde brief.