Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 25-09-2010 22:59:13
Computers & Telefonie

Moet winkelier dit regelen

Wettelijk gezien dient de consument bij constatering van een probleem zich binnen 2 maanden te melden bij de verkopende partij om aanspraak te kunnen maken op de non-conformiteit. doet de consument dat niet, dan vervalt zijn recht op de non-conformiteit.

over dit onderwerp zijn diverse discussies.
echter is men van mening dat de winkelier nooit zijn verantwoordelijkheid aan de kant kan schuiven.

het grote probleem bij dit soort zaken is dat de verkopende partij nooit kan bewijzen dat het product tijdens de koop wel in orde was, omdat het product eerst naar de fabrikant gestuurd is. er zijn organisaties en mensen die dat mooi vinden, want op die manier hebben zij de winkelier buiten spel gezet en kan hij nooit de schuld op de consument afschuiven.
zelf noem ik dat fraude.
maar dat terzijde.

de winkelier kan de garantie claim weigeren, omdat hij zelf nooit in staat is gesteld om het probleem zelf op te lossen. en meestal vervalt de garantie bij de winkelier als het product zonder medeweten door derden is gerepareerd of een poging tot reparatie is gedaan.

zoals al door edwardus is aangegeven is het hierbij een zaak tussen je zusje en packard bell en is de winkelier in deze totaal geen partij.
als er een geschil tussen je zusje en packard bell komt, kan de winkelier daarin ook in beginsel niets beginnen.
als er schade is ontstaan bij packard bell kan de schade ook niet bij de winkelier verhaald worden, echter zijn er mensen die hierover totaal anders denken. helaas.
in dit geval hoeft packard bell zich niet aan de consumentenregels te houden, wat in dit geval ook zeer nadelig voor je zusje kan uitpakken.