Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 27-09-2010 13:52:57
Huishouden & Energie

Dekbedovertrek

[quote=moin schreef op maandag 27 sep 2010, 13:38]het zou kunnen komen door draaien van de trommel, de ene keer gaat hij linksom en de andere keer rechtsom. doordat er was in de machine zit wat zwaarder is, kan dat in de dekbedovertrek "kruipen". ik doe ook alles binnenstebuiten in de was, de kleding en overtrekken blijven langer mooi.
na het strijken leg ik de overtrekken ook met de goede kant naar binnen in de kast. als ze aan de beurt zijn om op het bed te komen is het veel gemakkelijker ze om de dekbed te maken.
(arm in de hoes naar de puntjes, dan punten van de dekbed pakken en de hoes er over heen trekken)

ik ga met u "mee" in die zin dat de oorzaak van het verschijnsel moet worden gevonden in de (uitvoering van de binnenwand van de) trommel, de werking van die trommel en dat dan tesamen met het wasgoed, het water en het wasmiddel; het is ook de bedoeling van de fabrikanten dat het wasgoed over en doorelkaar heen draait. zo wordt de was het beste en snelste schoon maar het slijt zo natuurlijk wel meer dan dat de was zo nu en dan met de hand wordt "bewogen" (in een teil of zo).

maar om op het verschijnsel terug te komen: ik zoek ook weleens een sok en die zit dan soms in een sloop of overtrek of bij de vulrand (verscholen). maar dat er omkering plaatsvindt heeft alles te maken met de draaiende en rollende beweging van de trommel en het wasgoed. bij mij beperkt het verschijnsel zich tot een gedeeltelijke binnen/buiten-omkering van de grote stukken wasgoed.