Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

altijdgeluk
altijdgeluk - 02-10-2010 12:30:33
Voeding & Gezondheid

Kleffe cake

De clou is de baktemperatuur. je gewoon cake recept gebruiken, maar de oven temperatuur op 200 graden i.p.v. 180 graden instellen. je zou ook 210 graden kunnen proberen, maar let op dat je cake niet verbrandt. in voorverwarmde oven stellen.

je cake wordt sneller gaar aan de buitenkant en blijft klef aan de binnenkant. het kan ook barsten aan de bovenkant, maar dat is niet erg. heb je een lekker korstje.

handig cake recept uit engeland: weeg de eieren, neem hetzelfde gewicht in roomboter, suiker en bloem met bakpoeder of zelfrijzende bakbloem. boter met suiker romig kloppen, eieren één voor één toevoegen en als laatste de bloem onderscheppen.
voor kleffe cake doe je hele eieren, voor een luchtige cake scheid je ze en klopt het eiwit luchtig en voegd het licht omscheppend toe om en om met de gezeefde bloem. in deze fase voor alle cakes zo kort mogelijk omscheppen.

marmer cake? bewaar de helft van het deeg apart en doe er een flinke eetlepel cacao luchtig (ook voor kleffe cake) doorheen. op het 'witte' deeg verdelen en heel even met de steel van een pollepel een krul in tekenen.

een van de voordelen van deze cake is dat je niet de kunstmatige toevoegingen uit het pakje hebt, en de cake is echt lekker. de baktijd voor de kleffe variant is korter.
hoe lang je het gaat bakken hangt af van de vorm die je gebruikt, de hoeveelheid deeg en je bakoven.

veel bakplezier!