Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frapie24vra - 02-10-2010 19:40:07
Huishouden & Energie

Plastic heroes

Het is absoluut van groot belang dat er een landelijk inzameling komt (is) van plasticafval. helaas wordt er in de media (zoals net in kassa) en door "deskundigen" nog altijd er negatief en onprofessioneel gesproken over kunststoffen.
bedenk wel dat wij zonder deze materialen nagenoeg in het stenen tijdperk zouden leven!
om nu toch duurzaam met deze kunststoffen om te gaan, en om de kostprijs van verschillende producten (veelal verpakkingen) lager te maken en te houden is het recyclen van kunststoffen van groot belang. deze gerecyclede kunststoffen kunnen worden ingezet in een heleboel nieuwe producten, helaas niet in alle denkbare producten. er worden door de diverse instanties belangrijke eisen gesteld aan de toegepaste materialen. zo zul je in medische producten, of hoogwaarige technische producten niet snel gerecyclede kunststof aantreffen. maar voor een heleboel andere producten kan het wel.
de consument is hiervan uiteindelijk de grootste profiteur (lage prijs, grote beschikbaarheid), belangrijk is een "cultuuromslag"..... kunststoffen zijn niet vervuilend, zolang je ze maar recyclet (of ingezameld). de consument is juist de vervuiler (het niet scheiden / in de vrije natuur gooien e.d.), niet de kunststof.
daarnaast, de 20%, (zoals is het programma ter sprake kwam) is niet per definitie "niet te recyclen" het uitsorteren in de diverse soorten kunststof (er zijn er namelijk wel meer dan de 3 die genoemd werden) is "te kostbaar" daarom wordt die 20% verbrand... en dan geldt ook nog dat zonder die 20% de verbrandingsovens extra moeten worden gevoed met (stook)olie omdat het restafval anders niet wil branden .... wat wil je nou nog :-))