Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 06-10-2010 10:44:24
Geldzaken & Recht

Nogmaals identificatie ing of blokeren rekening

Behalve het ontbreken van de nationaliteit, ontbreekt er nog een gegeven op een rijbewijs. de volledige voornamen staan namelijk niet vermeld. alleen je eerste voornaam is vermeld. heb je meer voornamen dan zijn daar alleen de initialen van genoemd.

daarnaast is het rijbewijs vergelijkbaar met een diploma. je hebt in het verleden bewezen bepaalde kwaliteiten te hebben en dus geacht moet worden in staat te zijn een motorvoertuig te kunnen besturen. dat zegt dus verder niets over je identiteit.

met paspoort of europese identiteitskaart toon je wel je identiteit aan. daarom kun je daarmee bijvoorbeeld ook reizen en met een rijbewijs niet.

dat bepaalde beroepsgroepen voor bepaalde transacties wel een rijbewijs mogen accepteren als id-bewijs is het gevolg van een aparte bepaling in de wet.