Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

du
duiker84 - 14-10-2010 18:16:27
Voeding & Gezondheid

Fluvoxamine

Het kan wellicht ook nog verschillen waar je het voor voorgeschreven krijg, en in welke mate: depressie, angststoornis, paniekstoornis, etc.
ik kreeg zelf eerst citalopram (in combinatie met therapie bij psycholoog) tegen een milde depressie en een angststoornis. ik ben daar een paar dagen ziek van geweest en daarna verminderden de klachten wel iets. omdat de bijwerkingen oa trillende handen en duizeligheid zijn, en ik daar van nature al gevoelig voor ben oa vanwege lage bloeddruk, had ik hier veel "last" van. mij boeide het niet zo, de psychiater wel :) die schreef me toen prozac voor. hier heb ik geen last van. over de werking: ik zit nu nog op een lage - opbouw- dosis, dus merk nog niet veel, maar heb het idee dat de angst al enigszins aan het verminderen is.
ik wil dus maar zeggen: als je gevoelig bent voor de bijwerkingen, kunnen ze daardoor versterkt worden. maar, zoals sillyious ook al zegt, het kan je leven aanzienlijk verbeteren (die ervaringen heb ik dan weer uit directe omgeving), dus laat het je ook niet afschrikken.