Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frunnik - 15-10-2010 21:24:35
Huishouden & Energie

Zinloos miauwen

Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt, maar dat je er ook een beetje gek van wordt.

in de eerste plaats moet echt uitgesloten zijn dat er medisch iets aan de hand is. dat kan van alles zijn. ik had een dement lijkende, schreeuwende en zinloos mauwende kat, die ik midden in de nacht in mijn pyama van straat moest plukken. tenzij ze natuurlijk binnsnshuis de hele boel op stelten zette, trappen op- en afrende en overal en op de bak haatr behoeften deed.uiteindelijk was zij goed geholpen met strumazol, omdat ze een veel en veel te snel werkende schildklier had... ze was toen een jaar of 17.

er kan ook iets dwars zitten in de keel, neus oortjes (denk aan grasjes). suikerziekte, nierproblemen, zeker als het een oudje is, zal alles bekeken moeten worden.

veronderstel dat er medisch niets te vinden is. dan heb je dus waarschijnlijk 'gewoon' een gedragsprobleem. dat kan zijn ontstaan in een tijd dat er wel wat was.
kat heeft dan geleerd: miauwen levert me een beloning op. al moet ik er vreselijk mijn best op doen, vroeg of laat zal mijn baas me geven wat ik wil. eten, aandacht, etc. dat heb ik mijn baas zo geleerd, denkt die kat. dus uiteindelijk zal hij doen wat we zijn overeengekomen.

om dat te doorbreken moet je stevig in je schoenen staan. geef je kat juist alleen aandacht als hij stil is! ga aaien, spelen, geef lekker te eten, kortom, maak blij dat beest!
maar: zet hij een bek op, dan doe je dat dus juist niet... ook niet als hij al 10 minuten of langer schreeuwt, want dat is wat hij heeft geleerd: ik schreeuw een hele poos en dan geeft mijn baas me mijn beloning. hij kan wat hardnekkig zijn, maar hij is best slim, mijn baas, en uiteindelijk snapt hij me wel.

soms kan het helpen de kat een poosje elders te laten logeren, zodat in de nieuwe omgeving het gedrag kan worden doorbroken.

maar het kan erg lastig zijn om te doorbreken.

groetjes van frutsel