Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 18-10-2010 16:36:16
Auto & Vervoer

Hond aan de springer toegestaan?

Even voor hen die het zielig vinden een hond naast de fiets te laten lopen:

ze, de stabij (wetterhoun) van onze dochter, is gewend om dagelijks vele kilometers te lopen. zowel met een lopende begeleider dan fietsend. zonder springer.
waar ze los kan lopen i.v.m. verkeer, loopt ze los. zij bepaalt het tempo!
wij wonen aan de rand van de bebouwde kom: na 150 mtr. komen we in een buitengebied met meteen een dalende helling van 4 % en loopt dán nog hard voor de fiets uit, in de berm!
dat houdt in dat wij haar, wanneer ze nog maar kort uitgelaten is, niet bij kunnen houden op de fiets. wanneer ze een keer naar de linkerkant van de weg loopt dan reageert ze meteen op het commando: right! en gaat naar de rechterkant. komt er een auto aan dan gaat ze op het commando: wachten! direct rechts naast de stilstaande fiets wachten.
wanneer ze die 10 km met me loopt, dan is ze op terreinen van natuurmonumenten loslopend. ze blijft mooi naast me, maar zij bepaalt het tempo.
wanneer ze voor een plas o.i.d. even achterblijft, stop ik. snuffelt ze, dan fluit ik één keer een l in morse en dan staat ze er weer.
af en toe een stuk over asfalt lopen/rennen is goed voor de nagels: ze hoeven niet geknipt te worden. bloedende kussentjes heeft ze nog nooit gehad! dat zou ik mezelf niet vergeven.

dus het is niet zo somber als het door sommige wordt voorgesteld, want de hond heeft er lol in en gaat graag mee aan de fiets en lopend.
in tegendeel tot een auto: daar moet ze in getild worden. uit zichzelf gaat ze niet, zelfs als je daar iets in legt wat ze hééél lekker vindt. dat zal ze gedurende de rit niet opeten, ook al ligt het naast haar. maar soms moet ze wel mee in de auto.

h.