Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miraltje - 21-10-2010 17:56:03
Huishouden & Energie

Brommend geluid standpijp

Beste herman, je slaat de plank ditmaal compleet mis.

ik ben zelf al meer dan 20 jaar installateur, en we hebben nog nooit in het vuilwaterriool van een woning of appartementencomplex een rioolkeerklep toegepast omdat deze juist verstoppingen kan veroorzaken.

dan is het middel erger dan de kwaal, daar los van moet een rioolkeerklep elke 6 maanden gecontroleerd worden op werking, en juist dat gebeurd dus nooit.

in de particuliere/woningstichting woningmarkt wordt alleen een keerklep geplaatst indien een deel van een woning onder het maaiveld/riool aansluiting ligt.

in een appartementen complex heeft een keerklep ook geen nut, indien de verstopping tussen de begane grond en 1ste verdieping ligt, het vuil water en de "poep"komt dan alsnog van boven de eerste verdieping inzetten.

de riool keerkleppen worden inprincipe alleen gebruikt indien bestaande hoofdrioolen te klein zijn gedemisioneerd ivm sloop en nieuwbouw op de bestaande aansluiting waardoor terugstuwing kan ontstaan.

in bepaalde industrie zijn keerkleppen wel vereist, maar dat heeft meer te maken met het betreffende proces