Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lottesanne
lottesanne - 22-10-2010 10:46:56
Geldzaken & Recht

Kan ik hulpverlener toegang tot mijn huis weigeren?

De kern van reintegratie is het weer aan het werk helpen van uitkeringsgerechtigden. wanneer dit niet meteen mogelijk is vanwege bepaalde problemen, dienen eerst deze problemen uit de weg te worden geruimd. de sociale dienst kan bijvoorbeeld een hulpverlener aanstellen om jouw daarmee te helpen. ook het opruimen van je huis hoort kan daarbij horen, al weet ik niet wat de achterliggende reden hiervoor is. als jouw klantmanager echter van mening is dat jij een hulpverlener nodig hebt, moet je hieraan meewerken, anders komt je uitkering in gevaar of loop je tegen een maatregel aan omdat je niet mee wilt werken aan je reintegratie.
je kunt je wel eigenwijs opstellen en zeggen dat je het allemaal wel zelf kunt, maar als ik je verhaal zo lees, heb ik daar ernstige twijfels bij. ik zou maar meewerken, dat is ook beter voor jezelf om het e.e.a. weer op de rails te krijgen.