Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-10-2010 16:02:08
Voeding & Gezondheid

Douchekoppen

Filters om legionella tegen te houden werken alleen als deze regelmatig worden vervangen anders zijn deze filters een voedingsbodem voor bacterien met nog grotere gezondheids risicos.

indien warmwaterinstallaties voorzien worden van dit soort filters moeten deze in een legionella beheersplan worden opgenomen en uitgevoerd,dit kost veel geld wat op zijn beurt weer leidt tot een niet werkbaar systeem.

de oorzaken van een legionella besmetting moet worden weggenomen, daar waar dit niet mogelijk is dient het beheersbaar te zijn.

filters/spoel inrichtingen zijn symptoom bestrijding en lossen het probleem niet op.

oplossingen zijn er door hotspots aan te passen en te voorkomen tijdens de aanleg van een drinkwater installatie.
dodeleidingen verwijderen tot op de aftakking
de warmwatervoorziening op de juiste temperatuur afstellen (60*c),bij een ciculatieleiding dient de retour tempertuur minimaal 60*c te zijn

in particuliere woningen in nederland is nog nooit legionella aangetroffen, dit komt omdat de warmwatervoorzien klein van omvang is en er weinig legionella aangroei mogelijk is.
ook in de leidingen die naar de de verschillende tappunten lopen hebben bij normaal gebruik geen verhoogt risico op legionella aangroei omdat deze nagebruik afkoelen tot omgevingstemperatuur en er geen explosieve aangroei meer kan plaats vinden.
het is wel verstandig wanneer men langer tijd weggeweest is (vakantie)de tappunten niet verneveld te spoelen

legionella groeit explosief in water dat dat bewaard wordt tussen de 30 en 55 graden.
tot dusver zijn er 14 verschillende legionella bacterien gevonden slechts 2 daarvan zijn schadelijk voor de gezondheid.

legionella is allleen gevaarlijk indien er verneveld wordt, de bacterie dient teworden ingeademt wil het een gezondheidsrisico vormen,legionella zit van nature in ons drinkwater en je kunt het ook zonder gevaar drinken.