Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
menneke - 24-10-2010 17:54:30
Geldzaken & Recht

Kan ik hulpverlener toegang tot mijn huis weigeren?

Hallo margreet1958,

bedankt voor dit uit mijn hart gegrepen antwoord; jij hebt van mij een beloning gekregen. er zijn inderdaad weinigen die tegen de stroom inroeien en ik ben daar dus een van!
ik heb het hoofdkantoor van de bemiddelingsorganisatie aangeschreven en gevraagd of er een protocol bestaat, waaraan de hulpverleners moeten voldoen in hun contact tussen begeleider en medewerker ( de patient dus). ik heb vrijdag al antwoord gekregen en ik werd aangemoedigd mijn verhaal aan de manager van het hoofdkantoor te vertellen. dit heb ik dus gisteren gedaan. uit dit protocol blijkt wel degelijk dat de hulpverlener over de grenzen t.a.v.mij is gegaan.
ondertussen ben ik bijna 58 en weet nu zo onderhand wel wat wel en niet goed voor me is en ik word hierbij ondersteund door mijn huisarts. met hem ben ik tot de conclusie gekomen dat ik geen hulpverlenersinstantie meer nodig heb.

maar er is een " maar" en dit is door mijn opponenten naar voren gehaald. aan het krijgen van een uitkering zitten ook verplichtingen. dit realiseer ik mij terdege en ik heb in mijn brief aan de s.d. aangegeven dat ik vrijwilligerswerk wil gaan doen. en daar is de klantmanager weer niet over te spreken: die wil dat ik mijn huis verder ga opruimen:" want u was zo lekker bezig": ja " zo lekker" dat ik er straal overspannen van werd en nu het advies van de ha op moet volgen om dit mondjesmaat te gaan doen. ook de klantmanager vaart zijn eigen koers en luistert dus naar niemand. ik heb hem donderdag drie keer gebeld en ben blijven zitten op dat vrijwilligerswerk. de reden: van de ha moet ik al jaren lang mijn huis uit. en nu ik daar eindelijk aan toe ben, word je weer teruggeduwd. in ieder geval gaat hij op zoek naar een nieuwe begeleider en dan wordt er eerst kennisgemaakt ten kantore van de s.d. om te kijken of het klikt.