Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronalddonders - 26-10-2010 14:29:33
Geldzaken & Recht

Heeft iemand ervaring met mediuscard?

Goed ik ben een deskundige op het gebied van deze prepaid kaarten, ik heb er zelf lang in gewerkt (uk). de medius card onderscheid zich van de andere aanbieders doordat men de kaart uitgeeft met het kaartnummer "embossed" op de kaart, dit hebben normaal alleen de credit cards. in feite is de medius card een credit card met een 0 limiet en wordt de bestedingsruimte bepaald door het bedrag wat je op de kaart parkeert. daarom kun je medius card als enige kaart gebruiken bij een autoverhuurbedrijf als borg omdat deze het verschil niet kunnen zien. echter ik denk dat naarmate de kaart meer bekend wordt dit wel eens geblokkeerd zou kunnen worden door de grote autoverhuurbedrijven. de kaart heeft wel een kaartnummer wat begint met 5338 wat een prepaid reeks is. de kaart is erg duur maar het ziet er uit als een normale kaart en als dat is wat je zoekt dan werkt dit wel.
ik gebruik zelf ook een prepaid kaart als ik online mijn kaart gebruik of mijn kaartnummer over de kaart gebruik om bijvoorbeeld een concertkaartje te kopen, voor dit soort gebruik hoef je het dure product van medius niet gebruiken. maar kun je beter een mastercard electronic use only card aanschaffen er zijn inmiddels verschillende aanbieders. bijvoorbeeld moneybookers en entropay. ik ken beide bedrijven vrij goed en ik weet dat het wel goed zit, de kaart van entropay valt zelfs onder het engelse deposito garantiestelsel en je zou daar niet zo veel risico met lopen. een extra voordeel bij een mastercard electronic use only card is dat ryanair hun belachelijke credit cards fee op deze kaarten niet berekend, hiermee bespaar je al gauw 10 euro per passagier per vlucht.

goed voor normaal day to day use zijn deze prepay kaarten naar mijn mening ongeschikt omdat ze simpel allemaal veel te veel kosten berekenen per transactie, laadkosten, fx exchange kosten en lidmaatschap.

beter is bij je eigen bank een creditcard aan te vragen, dit is een heel stuk goedkoper. maar goed als je dat niet wilt of kunt dan kan de prepaid card een oplossing zijn.