Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-11-2010 23:39:25
Voeding & Gezondheid

Voedselbank?.....echt voor de armen?

Ik ben er van overtuigd dat de meeste mensen die gebruik maken van de voedselbank dit ook echt nodig hebben.

toch...heb ik vandaag iets meegemaakt in mijn familiekring waardoor ik ook mijn twijfels heb bij de manier waarop mensen worden gescreend om hier gebruik van te maken.
ik werd gevraagd om met die persoon even ergens iets te gaan brengen en terloops moest ik even langs je raad het al...de voedselbank. die persoon heeft zijn hele leven aan elkaar heeft gelogen en bedrogen en heeft hier veel 'slachtoffers' heeft gemaakt welke hij emotioneel en financieel heeft uitgekleed puur uit eigen belang, zelfs zijn vrienden en eigen kinderen! hij dacht altijd overal mee weg te kunnen komen...en dat kwam ie ook meestal. die man heeft geen ziektes gekend...tenminste als een bedrieger zijn geen ziekte is...heeft een air van heb ik jou daar, is de beste op alle vlakken volgens zich zelf...hij zal jou én mij de grond instampen als hij daar beter van wordt. zijn sores is natuurlijk allemaal door anderen veroorzaakt.

daar stond ik dan met mijn auto voor de voedselbank. ik had hem moeten laten staan met zijn pakket met brood, snoep, koek, groenten en fruit! ik had als het ware een soort van black out op dat moment...want anders had ik hem mooi laten staan. ik vroeg of hij zich nu niet schaamde. nee...hij schaamde zich nergens meer voor zei hij. ik zei: ook niet dat je nu zit te stelen van de mensen die het echt nodig hebben?

toen ik ook nog moest stoppen bij de tabakswinkel waar hij voor 30 euro tabakswaar kocht...kon ik echt geen woord meer uitbrengen. hij drinkt 2 flessen wijn per avond, heeft 2 computers, ik breng hem 3x per week warm eten, waar hij dan nog vaak commentaar op heeft ook. nee een auto heeft ie niet meer, die reed hij total loss na een zuipfestijn.

ik werk als alleenstaande moeder van 2 kinderen die naar de basisschool gaan, 36 uur per week. vanmiddag offerde ik mijn vrije woensdagmiddag op, die ik met mijn kinderen had willen doorbrengen...voor hem. ik zit nu thuis en overleg met mezelf wat zich vanmiddag heeft afgespeeld...en ik heb een besluit genomen...hij gaat maar naar de voedselbank, hij ziet ook maar hoe hij daar komt. hij gaat maar overal een potje zielig zitten doen omdat ook de laatste van zijn 5 kinderen alle contacten met hem verbreekt, natuurlijk weer buiten zijn schuld om... het zal mij bevrijden om me te ontdoen van die laatst overgebleven, onzichtbare rafeltjes die ons ooit hebben verbonden.

door de jaren heen weet ik inmiddels dat gelukkig niet iedereen is zoals mijn vader. er zijn mensen die door ziekte of echte pech echt niet anders kunnen. en voor die mensen is het juist goed dat er zoiets is zo als de voedselbank.