Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-11-2010 13:25:32
Auto & Vervoer

Schade door buren

Hey justforfun,

dit lees je helaas veel vaker: aan bouw en woningtoezicht de gemeente en de politie heb je helemaal niets omdat die geen bevoegdheden hebben in uw situatie.

wat vladje zegt is ijzersterk .

schakel een advocaat in en zorg ervoor dat er een dwangsom wordt opgelegd.

als u veel en duidelijke schriftelijke en fotografische bewijzen heeft met een tijdlijn staat u ijzersterk!

vraag aan zoveel mogelijk deskundige(n), b.v. de dakdekker een schriftelijke verklaring wat volgens hem de oorzaak is van de lekkage. typ zijn verklaring uit als hij dit niet zelf doet en laat de dakdekker ondertekenen.

mondelinge aanzeggingen aan uw buurman zijn niets waard, want hij zal die later ontkennen: schrijf een laatste aangetekende brief met ontvangstbevestiging waarin u de buurman sommeert om herstelwerkzaamheden uit te voeren binnen b.v. een termijn van 1 maand.

doet hij dit niet, dan hoeft u alleen een advocaat in te schakelen en een gerechtelijke uitspraak te krijgen.

met een dwangsom krijgt u de buurman gewoon op zijn knieƫn of zelfs uit zijn huis!; heb geen medelijden en stel nooit procedures uit door mooie beloftes.

alle gerechtelijke kosten en de kosten van een advocaat kunt u, als het meezit gewoon verhalen op uw buurman.

waar wateroverlast is, is helaas ook vaak schimmeloverlast; wordt dit niet snel hersteld dan kan schimmel grote schade veroorzaken aan materiaal en aan uw gezondheid.

succes!


p.s.

het gratis adviesorgaan van de overheid; consuwijzer kan u verder helpen en doorverwijzen.

http://www.consuwijzer.nl/">consuwijzer