Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 12-11-2010 14:03:54
Huishouden & Energie

Energieverbruik

Hoi gabberpiet,

ik neem aan dat je een bewuste energieverbruiker bent, dat ben ik ook en mijn verbruik over vorig jaar was 2.180 kwh en minder kan bijna niet ;-) doordat ik last heb van fel licht gebruik ik heel weinig voor verlichting maar maak wel regelmatig gebruik van de magnetron/elektrische oven en af en toe van de droogtrommel wat echte stroomvreters zijn. natuurlijk staat er niets op stand-by en zit ook de oplader van de gsm alleen in het stopcontact als hij gebruikt wordt, van de pc gaat alles uit als ik hem niet meer gebruik die dag en de stroom gaat er dan ook vanaf.

als je koelkast/vriezer een oudje is of ergens staat waar de motor zijn warmte slecht kwijt kan, kan hij meer stroom gebruiken dan normaal maar ik denk niet dat je verder nog veel kunt bezuinigen als je je aan dezelfde regels houd als ik, de meeste mensen vergeten dat apparaten op stand-by stroom gebruiken ;-)

lieve groetjes,
enigma.