Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-11-2010 15:50:09
Auto & Vervoer

Schade door buren

Moravis,

onjuist. de kosten kunnen - mits die binnen de perken blijven, hier ligt ook een taak voor de eigen advocaat - volledig worden vergoed. de eigen advocaat heeft daar echter geen belang bij, dus oppassen. een advocaat die bij voorbaat zegt de kosten deels voor eigen rekening zullen komen, moet je niet hebben.

daar blijkt duidelijk uit, dat je er weinig van snapt en weet en iemand het bos in stuurt en niet naar een advocaat. elke advocaat moet je op het risico wijzen dat de kosten niet vergoed kunnen worden. geen advocaat, die zijn vingers brandt met de uitspraak dat alle kosten vergoed worden. hij/zijj kijkt wel uit!

1. de advocaat bepaalt de kosten-toewijzing niet, dat doet de rechter en daar heeft de advocaat geen enkele zeggenschap over;

2. de advocaat kan nooit garanderen dat je een zaak wint, hoe goed die er ook uitziet.

3. valt er ook een verwijt te maken zijn aan de procesvoerende partij, dan kan er wel een gunstige uitspraak komen, maar is de procedure vaak voor (gedeeltelijk) eigen rekening.

zoek eens wat uitspraken op en kijk wat er voor vergoeding gevraagd wordt en hoeveel daarvan toegewezen wordt, ook zonder enig verwijt. dus wat er in de praktijk gebeurt!

mits redelijk, kan je het een bedrag toegewezen krijgen. in het civiele recht worden advocatenkosten vrijwel nooit voor 100% vergoed.

vladja