Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dr
dragstar - 15-11-2010 16:06:54
Garantie & Verzekeringen

Premies ziektekostenverzekeringen

Beste maandmei,
ook ik ben reeds gepensioeneerd en krijg helemaal geen toeslagen. dat ik een goed inkomen heb is niet het punt, wel dat de premies meer dan verdubbeld zijn sinds 2005, de laatste jaar van het oude stelsel. ook het feit dat er steeds minder onder de basis vergoeding valt is een ergelijk feit.

als voorbeeld neem ik altijd het voorbeeld dat niemand €20,= wil betalen voor een simpele flesje spa rood. maw. u nog ik wil teveel betalen voor de zorgverzekeringen, of ik nu wel of niet een goede inkomen heb doet er niet aan toe. natuurlijk, ik kan het wel betalen maar vergeet niet dat de premie nu ook voor mensen met veel minder inkomen ook veel te hoog is. bedenk vooral als u dan binnenkort te horen krijgt dat de top van de verzekeraars een vette bonus krijgen. u moet zich dan afvragen wie die bonusen hebben betaald.

ik ben oprecht blij dat u genezen bent van uw borstkanker en hoop dat het u verder goed gaat. ook mijn vrouw en ik betalen al elk jaar sinds de invoering ervan de volledige de verplichte eigen risico vanwege de ons voorgeschreven medicijnen.

nogmaals, het gaat niet direct om mij maar eerder om de mensen die met heel wat minder te doen hebben en ook met de verdubbeling van de ziektekosten premies te maken hebben.