Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

natascha_4810687
natascha_4810687 - 17-11-2010 13:14:17
Vrije tijd & Tuin

Mag verhuurder verwarming 's nachts uitzetten

[quote=ikbenik schreef op maandag 15 nov 2010, 23:39]
vaak wordt in grote gebouwen de verwarming 's nachts uitgeschakeld vanwege energiebesparing.
echter krijg je dan ook weer de discussie wat nu voordeliger is:
's nachts de gehele verwarming uitschakelen, maar dat 's morgens enorme stookkosten gemaakt moeten worden om het zeer koude gebouw weer op een behaaglijke temperatuur te krijgen.
of de thermostaat iets lager, waardoor er alleen bijverwarmt hoeft te worden.
hierover zijn de meningen sterk over verdeeld.
waar ik vroeger op kamers woonde, had het hele huis gaskachels, op mijn slaapkamer na waar een radiator hing. het was een gewoon woonhuis aan de voorkant van een drankengroothandel, die wel geheel voorzien was van radiatoren. (ik had woonkamer en slaapkamer apart, mijn huisgenoten allebei 1 kamer.) de radiator op mijn slaapkamer was aangesloten aan de thermostaat van de drankhandel, dus zodra hun de boel dicht gooiden, zetten ze ook de thermostaat uit. enkel glas en veel tocht, dus het was echt te koud!
met het argument zoals hierboven van ikbenik, geheel opnieuw stoken t.o.v. bijverwarmen naar de huisbaas gestapt en die deed er niet eens moeilijk over. gewoon netjes gevraagd of de thermostaat gewoon wat lager kon in plaats van uit. werd toen terug naar 14 graden ofzo gezet en dat maakte het allemaal een stuk plezieriger! m'n slaapkamer hoeft echt geen kamertemperatuur te hebben, maar als je neus zowat bevriest is het toch wat anders vind ik.

nu stook ik ook niet hard, trek gewoon lekker warme kleding aan en doordat ik dikke gordijnen heb (en dubbel glas) blijft de warmte goed in huis hangen. dit was in m'n studentenkamer helaas niet voldoende.

maar goed, betreft bovenstaande, gewoon vriendelijk vragen kom je altijd een stuk verder mee dan wanneer je boos gaat klagen heb ik het idee.