Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
anton1968 - 20-11-2010 10:07:27
Huishouden & Energie

Staedion zet 's nachts de blokverwarming uit

Volgens mij heb je nog geluk, ik woon al meer dan 15 jaar in een flat van talis in nijmegen en ik weet niet anders dan dat 7 maanden per jaar de verwaring het niet doet overdag, omdat dit te maken heeft met instellingen van de ketel die het niet doet als de buitentemperatuur boven een bepaald nivo is. laat staan, 'snachts.
rond de klok van 18.30u in winter, als iedereen thuis is/ komt, wordt de boel ook niet warm. en 's avonds na 23.30u gebeurt er ook niets meer.
als je dan ook nog een slecht geïsoleerde woning hebt, 12 hoog woont op een hoek en plat dak, dan heb je in de winterdag met kerst een behaaglijke temperatuur van 16,5 graad als het buiten vriest. als je nu dag en nacht de verwarming aan zou laten staan, met alle deuren dicht, kan het zelfs oplopen naar 18 graden, ja ja. en dan heb ik het alleen nog maar over de huiskamer, want in de bijkamers, waar kleinere radiatoren staan wordt het niet warmer dar ongeveer 14 graden !!
als je dan ook bekijkt dat je 12 maanden betaald voor de aansluitingen (soort vastrecht) en er maar 5 maanden gedeeltelijk van gebruik kan maken...dus met bezuinigingen of milieu heeft het allemaal niets te maken, dit is gewoon pure winst voor de woningcorporaties.


deze flat is oorspronkelijk bedoeld voor ook blokververwarming, waar mensen dus de hele dag de verwarming aan hadden. dit was verspilling, maar je betaalde toch een gemiddelde. omdat dit niet eerlijk was hebben we sinds een aantal jaar van die metertjes op de radiatoren. deze "meten" je verbruik. je snapt dat er sindsdien iedereen meer is gaan betalen. het feit dat je het ook niet meer warm krijgt, doet dan ook niet meer ter zake. nu zijn er ook mensen die 12 maanden per jaar geen verwarming gebruiken, maar toch 1200 euro moeten betalen voor het "vastrecht". je gebruikt namelijk ook warm water en daar betaal je ook aan mee???? het is dezelfde ketel.

nee, de problemen zijn bekend bij de corperaties, maar die zijn erg goed is het niet afhandelen. ook brieven met uitleg zijn erg onduidelijk en met kritische vragen zijn ze niet thuis. ook regelmatig veranderen van huismeester of contactpersoon zijn ze erg sterk in, zodat je iedere keer weer opnieuw moet beginnen.

probleem is dat er groot verloop is in deze flats want mensen blijven maar een paar jaar hier wonen, er geen echte bewonersvereninging is, veel mensen geen zin hebben in strijd en ergenis, waardoor er nooit iets zal veranderen, totdat er iemand is die naar een rechter stapt. maar dan ook zal je lange adem moeten hebben, want die corporaties zijn erg machtig.


succes, misschien geen antwoord, maar je bent niet de enige. misschien een keer naar den haag?