Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jeanpaul
jeanpaul - 21-11-2010 18:40:22
Computers & Telefonie

Albertheyn.be

Volgens mij is de vraag niet relevant. bij het zojuist opzoeken van de domeinnaam zie ik dat deze gewoon te koop is en dat deze via een engels bedrijf is vastgelegd, daarbij gebruikmakend van gegevens die niet behoren tot een adres van een persoon of bedrijf: zeer handig dus voor het misbruiken van internet, bijvoorbeeld het verzenden van grote hoeveelheden spam.

u heeft de domeinnaam geregistreerd waarbij een contract is aangegaan met de reseller. is de domeinnaam voor één jaar door u vastgelegd dan houdt dit in dat u de domeinnaam weer kwijt bent als u voor het alsdan volgende registratiejaar de domeinnaam heeft opgezegd of simpelweg niet betaald. heeft u de domeinnaam vastgelegd voor een langere periode, bijvoorbeeld 5 jaar, dan heeft sedo geen recht om de domeinnaam 'terug te pakken' als u gewoon voor deze periode heeft betaald. komt de contractstermijn te vervallen dan zal sedo de domeinnaam gewoon weer te koop zetten. u kunt het dan - vaak tegen een veel duurdere prijs - terugkopen. let op: sommige providers geven niet aan wanneer de registratie komt te vervallen: dit is de verantwoordelijkheid van de registrant, in dit geval niet u maar uw reseller. een groot probleem dus als de gegevens van de registrant niet kloppen (zoals bij de gegevens van uw domeinnaam het geval is).

vervolgens zou nog gekeken moeten worden naar wat er met de domeinnaam is gedaan. het kan immers ook zijn dat u de domeinnaam heeft geregistreerd om bijvoorbeeld een poging te doen deze voor meer geld te verkopen aan een bedrijf die albertheyn als merknaam draagt of de domeinnaam graag in gebruik zou willen nemen. een vorm dus van het kapen van een domeinnaam. in dit geval zou er nooit een site onder de domein zijn geplaatst en staat de tekst 'te koop' er dus met uw goedvinden. in dit geval kan er dus ook een zaak aangespannen worden om de domeinnaam van u af te nemen.

nu komen we eigenlijk terug bij de vraag: 'waarom heeft u albertheyn.be geregistreerd en wat heeft u in het jaar na registratie met de domeinnaam gedaan?'.