Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rp
rpostmus - 22-11-2010 10:06:16
Geldzaken & Recht

Afkopen vruchtgebruik

Met het daadwerkelijk verstigen van vruchtgebruik bedoel je neem ik aan de "boedelvolmacht"? deze is inderdaad getekend en mijn accountant had genoeg info voro de belasting aangifte.dat is juist het document dat ik tekenende in de veronderstelling dat vader vertrelde dat het nodig was ivm curatele stelling van broer. iets dat ik pas in een later stadium heb uitgezocht, maar was er dus al getekend.

de notaris geeft nu geen verdere informatie meer, waar ik eerst dacht dat hij nog iets voor mij kon betekenen. wel ga hij tussen de regels door hetgeen je zelf ook aangeeft in de 1e alinea dat het testament nooit gewijzigd is (vond vader blijkbaar onnodige kosten) en dat het niet een geweldig verhaal blijkt te zijn.

over de inteer discussie begrijp ik dat je daar niet in kan mengen, het is juist nu denk mijn grootste punt geworden, want fiscaal / juridisch is het eindpunt denk ik bereikt en kan ik verder niets meer hier aan doen.

de vordering blijft hoe dan ook staan en bij mogelijke onterfing van vaders deel zal ik alsnog mijn legitieme portie opeisen.

overigens gaf de notaris aan dat vader in de huidige situatie bij verkoop huis / hypotheekaanpassing ed. niet om mij heen kan, dus wacht ik daar maar even mee af.

rp