Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 22-11-2010 10:29:56
Geldzaken & Recht

Afkopen vruchtgebruik

Rp,
lees nu pas je een na laatste bijdrage. als de legaten zijn afgegeven, dan is het vruchtgebruik gevestigd. wel vreemd dat je daar geen afschrift van hebt gehad (heb ik althans nog niet van je begrepen). maar dat betekent inderdaad dat je nu al in box 3 belasting moet betalen over de bloot-eigendom. de waarde van de bloot-eigendom moet ieder jaar weer berekent worden aan de hand van de omvang van het vermogen waarop het vruchtgebruik rust. en dus heb je de woz-waarde van de woning nodig, banksaldi etc. anders kun jij namelijk niet opgeven wat de omvang van de bloot-eigendom is.

groot nadeel voor jou is nu dus: jij betaald wel al inkomstenbelasting uit je eigen vermogen en moet maar afwachten of je ooit iets krijgt.

nog even over die interingsbevoegdheid: persoonlijk ben ik van mening dat interingsbevoegdheid van rechtswege werkt, de bevoegdheid tot vervreemding en bezwaring niet. blijkbaar is de behandelend notaris ook die mening toegedaan.