Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rp
rpostmus - 22-11-2010 10:39:20
Geldzaken & Recht

Afkopen vruchtgebruik

Laatste vraag: is er een mogelijkheid om alsnog af te zien van het erfdeel. als ik het goed begrijp is dat als vader nu inteert, schulden heeft en huis brengt straks niets op, ik dus wel belasting moet betalen over een deel dat ik nu niet werkelijk bezit. houde nwe er alsnog niets aan over, maar "betalen" zolang vader leeft dus wel belasting. dat vind ik wel een beetje krom.

daarbij gaat het me niet om het geld te verkrijgen, maar de "vrijheid" dat ik niet meer met hem om hoef te gaan. alleen het drama al om de gegevens elk jaar op te vragen voorzie ik grote problemen, want elk contact is uitgesloten. wellicht kan ik mijn accountant vragen dit jaarlijks op te vragen.

bedankt voor je uitgebreide antwoorden marcel !