Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jeanpaul
jeanpaul - 22-11-2010 14:47:39
Computers & Telefonie

Albertheyn.be

[quote=dubbelzout schreef op maandag 22 nov 2010, 14:06]

de halve wereld siddert bij de gedachten wat ons de komende jaren aan financiële perikelen boven het hoofd hangen, u roept dat u 'puur voor de lol' geld weggooit, omdat het zo interessant staat een website te hebben die u niet gebruikt, maar daar wel geld aan kwijt bent.....



nee, het gaat hier niet om een website maar een url (domeinnaam). het registreren van een domeinnaam kost niet zoveel geld. de hosting van een site en het eventueel daaraan hangend onderhoud, wat in dit geval niet van toepassing is, kost meer maar ook hier geldt dat de kosten niet zo hoog zijn dat mensen er in de financiële problemen van kunnen geraken.
verder beschreef ik in een vorig antwoord dat de domeinnaam alberthein geen geregistreerd merk is in het benelux register. dat houdt in dat - in geval van het claimen van de domein op basis van het merkenrecht, de domeinnaam niet zondermeer opeisbaar is, ook niet door het welbekende supermarktketen. er is - omdat er geen website aan de domeinnaam hangt - ook nog geen sprake van typosquatting (een domeinnaam registreren dat lijkt op een andere domeinnaam maar een 'schrijffout' bevat). daarnaast maakt het bekende supermarktketen gebruik van de domeinnaam 'ah'. de engelstalige brief die rikdeboer1 heeft ontvangen is dus mogelijk afkomstig van iemand die geld zit in de url. omdat rikdeboer1 in deze geen fout heeft gemaakt, hoogstens niet bewust zijnde van het doel van domeinkaping in combinatie met typosquatting, is eigenlijk de enige oplossing dat hij contact opneemt met de registrant voor informatie inwinning en dit vervolgens als basis gaat gebruiken voor de contacten met de persoon die een zaak dreigt te starten. rikdeboer1 is formeel opdrachtgever voor de domeinregistratie maar het domein is vastgelegd met informatie van de eerder door mij genoemde bv's.