Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 23-11-2010 13:17:31
Geldzaken & Recht

Is una vastgoed betrouwbaar

Vladja,
dat nadeel dat jij ziet, bestaat niet. de notaris kan nog steeds combinatiekorting toepassen (en zal dat ook doen). voor de notaris maakt het onder aan de streep namelijk niet uit wie zijn honorarium betaald.

de achterliggende reden is eigenlijk heel simpel: bij wie moet de notaris de kosten in rekening brengen als de verkoper blijkt in echtscheiding te liggen, de woning nog in een nalatenschap zit, er met de bank van de verkoper veelvuldig contact opgenomen moet worden omdat de restschuld hoger is dan opbrengst etc? het is immers de verkoper die van zijn woning af wil. en dit zijn allemaal zaken die een koper niet op voorhand kan zien of inschatten. maar omdat het kosten koper afgesproken is, mag de notaris die meerkosten eigenlijk niet in rekening brengen bij de verkoper.

de koper betaald dan alleen de kosten voor zijn hypotheekakte.

dit systeem is bedacht omdat gebleken is dat er zogenaamd goedkope notarissen zijn die een groot deel van de kosten bij de verkoper in rekening brengen. en daar dan absurd hoge bedragen in rekening brengen.