Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jeanpaul
jeanpaul - 22-11-2010 18:35:38
Computers & Telefonie

Albertheyn.be

[quote=nkoutstaal schreef op maandag 22 nov 2010, 18:02]het leuke is dat albert heijn dus met ij geschreven wordt en niet met een y

zo heeft koninklijke ahold nv bijvoorbeeld alberthein.nl geregistreerd welke is doorgelinkt naar de feitelijke site ah.nl. mogelijk is de url alberthein.nl in plaats van albertheijn.nl per abuis geclaimd. als koninklijke ahold nv bij de vraagsteller (rikdeboer1) zou gaan claimen zal dus 'typosquatting' ontstaan: expres een foutieve schrijfwijze in een url verwerken, in dit geval met de gedachte dat deze actie dan legaal zou zijn.
ik ga er echter van uit dat koninklijke ahold nv het nooit zover laat komen immers de huidige site alberthein.be bevat niets waaruit blijkt dat het over een supermarktketen gaat maar van een homepage dat reclame maakt (en mogelijk geld oplevert voor) yourhosting bv en de eerder beschreven melding dat alberthein vooralsnog niet als merk is geregistreerd. claimen zou dus onterecht zijn. het zou anders zijn als rikdeboer1 een domeinnaam zou claimen waarin het merk is verwerkt, bijvoorbeeld de nog niet bestaande domein 'albertheijn-supermarkten.nl'. hierin komt het merknaam - correct geschreven - voor waardoor claimen door het supermarktketen rechtmatig is.
niettemin zou rikdeboer1 de domeinnaam gewoon kunnen verkopen tegen een voor hem redelijk bedrag. daarmee is het probleem 'uit de wereld'.