Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 23-11-2010 07:16:28
Computers & Telefonie

Albertheyn.be

Hoi rikdeboer1,
de discussie gaat om meer dan 1 gegeven.
a. iedereen kan en mag een domeinnaam vastleggen of van een ander kopen.
b. als iemand een bedrijfsnaam vastlegt die letterlijk overeenkomt en hij is niet het bedrijf zelf, dan kan het bedrijf die naam terugvorderen tegen kosten, dat wil zeggen dat de bezitter alleen de werkelijk gemaakte kosten vergoed mag krijgen van de eiser.
c. hier gaat het om en erg gelijkende naam, om meerdere redenen. het gaat niet om ah.be, maar om albertheyn.be. dit kan dus alleen voor de rechter uitgevochten worden en die beslist dan wat redelijk is.

maar, wat ik niet gelezen heb in dit draadje is informatie over die firma die jou benadert in het engels met juridische teksten.

vraag de beste jongens in het nederlands of ze binnen 14 dagen de stukken willen opsturen naar jou waaruit blijkt dat zij de gemachtigden zijn die mogen optreden namens albert heijn.

meer informatie over domeinnamen vind je in nederland bij www.sidn.nl. en wat zie ik daar? www.albertheyn.nl is geregistreerd door niels g. te zutphen.

de kunst is dus om je hoofd koel te houden en onderzoek doen, mogelijk is het engelse bericht van iemand die (zoals eerder door jeanpaul werd gesuggereerd) de naam wil gebruiken om er een nep website op te zetten met een winkelwagentje en dan lekker frauderen. is albertheyn in belgiƫ een naam van een daar bestaand bedrijf zul je het alleen aan die albertheyn terug moeten geven. dus op zoek naar die naam bij de belgische kamer van koophandel (www.kvk.nl).

wees dus op je hoede!

succes!
erky