Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rs
rstu - 24-11-2010 12:50:28
Voeding & Gezondheid

Aspartaam

Ik heb hier eens (30 jaar terug) tijdens mijn studie biologie naar gekeken. er zijn heel veel onderzoeken over gedaan. een aantal onderzoeken bij muizen lijken op kankerverwekkendheid te duiden, maar de hoeveelheden die daar gebruikt zijn zijn zo enorm groot dat een mens allang met diarree op het toilet leeggelopen was. de algemene conclusie is dan ook dat het voor een mens onmogelijk is om die grote hoeveelheden tot zich te nemen.
probleem is echter dat je niet zeker kan weten of een klein beetje aspartaam op de lange duur niet ook kankerverwekkend is, maar ja wat is op de lange duur nou niet kankerverwekkend. als iemand vandaag suiker had uitgevonden en op de markt wilde brengen zou het absoluut afgekeurd zijn in verband met de aanslag op het gebit en gewicht. toch eet iedereen elke dag suiker.

we hebben met ons onderzoek overigens nog wel even de onderzoeken opgedeeld in onderzoeken welke zijn gedaan door de industrie en welke zijn gedaan door een overheidsinstelling of universiteit. van de eerste groep kwamen de meeste onderzoeken en was er geen enkele aanwijzingen voor carcinogene werking. van de laatste kleinere groep gaf ongeveer de helft aanwijzingen voor een carcinogene werking. geeft wel te denken .....