Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

la
lambikske - 24-11-2010 18:17:11
Voeding & Gezondheid

Aspartaam

[quote=goody50 schreef op woensdag 24 nov 2010, 15:51]op mijn eerdere reactie wil ik nog het volgende vragen, is er iemand die ervaring heeft met stevia?
ook ik kreeg darmproblemen met het gebruik van light producten op advies van dvk. dus misschien dat het stevia uitkomst zou brengen??
ps toppie fpo
groet goody

ik gebruik al een paar jaar stevia. een vloeibaar zoetmiddel dat verkrijgbaar is in biologische winkels. op het flesje staat dat het voor uitwendig gebruik is. dat is voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor suiker en andere zoetstoffen, erg verwarrend. de reden hiervan ligt bij de eu, die dit voedingsmiddel (nog) niet heeft getest en om die reden is het verplicht dat er "voor uitwendig gebruik" op staat. het ziet er niet naar uit dat daar verandering in komt omdat men geen concurrentie wenst in de gouden handel van de suikerindustrie.
overigens is het gebruik van stevia in japan en china wel als volwaardig voedingsmiddel geaccepteerd.

mijn ervaring met stevia: het heeft wel een aparte smaak. ik gebruik het met mate omdat ik het niet in alles even lekker vind. er zijn mensen die het ook voor gebak gebruiken, maar daar heb ik geen ervaring mee. hoe het smaakt in koffie of thee weet ik ook niet omdat ik heel terughoudend ben tegenover het gebruik van teveel zoet, zout en vet. het is beter voor je lichaam om niet verslaafd te raken aan die overheersende en opdringerige smaken.
hoe dan ook, stevia is een prima vervanger van ongezonde suikers en dubieuze zoetstoffen.