Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 01-12-2010 11:37:37
Geldzaken & Recht

Kan het recht op de erfenis vervallen?

Acer,
wat is er dan geregeld als ts zich meld bij een notaris? nog helemaal niets. die notaris stuurt hem immers een brief!

vladja,
je vermoeden bekroop mij ook al. echter: een notaris stuurt aan iedere erfgenaam een brief als hij een opdracht krijgt om een verklaring van erfrecht op te stellen. zelfs de erfgenaam die hij aan tafel heeft gehad. dat moet hij namelijk in verband met zijn informatieplicht, maar ook om een verklaring toe te sturen waarin een erfgenaam kan aangegeven of en hoe de nalatenschap wil aanvaarden.

beneficiair aanvaarden is niet altijd meer mogelijk. als de erfgenaam stil zit en wel weet van het overlijden, dan wordt hij al snel geacht de nalatenschap zuiver te hebben aanvaardt. dat de notaris dit niet zonder meer verklaart staat daar los van. schuldeisers kunnen dan wel aankloppen.

daarnaast geeft ts zelf al aan dat er een aanzienlijk geldbedrag voor handen is. blijkbaar heeft hij al inzage in de financiƫle situatie.