Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 01-12-2010 12:31:23
Geldzaken & Recht

Kan het recht op de erfenis vervallen?

De notaris kan niet zomaar zeggen dat het een positief saldo is. de notaris heeft immers geen inzage in de bankgegevens. hij zal daarvoor afhankelijk zijn van de opgave van de (gepretendeerd) erfgenaam die bij hem aan tafel schuift.

beneficiair aanvaarden kan dus raadzaam zijn, maar het advies van sommige lezinggevers om altijd maar beneficiair te aanvaarden kan ik niet steunen.

waar staat dat je altijd beneficiair moet aanvaarden??? ik schrijf:

als niet op de hoogte bent van de financiële situatie van jouw ouders zou ik de erfenis nooit zonder meer aanvaarden, maar altijd beneficiair.

ik noem daarbij de voorwaarde: als je de financiele situatie niet kent

je wilt toch niet beweren, dat als de financiële situatie onbekend is, om zuiver de erfenis te aanvaarden? omdat het extra werk oplevert? omdat anderen dat dan ook moeten doen? liever extra werk en geringe extra kosten dan een lege portemonnee. ik denk dat die "anderen" daar net zo over denken.

vladja