Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 01-12-2010 12:54:03
Geldzaken & Recht

Kan het recht op de erfenis vervallen?

[quote=marcel75 schreef op woensdag 1 dec 2010, 12:38]vladja,
ik kan een aantal sprekers opgegeven die die mening wel zijn toegedaan. ik vind overigens de "geringe" kosten nog steeds vrij fors. als je het niet goed afstemt met de overige erfgenamen, kun je zomaar even € 112,-- per persoon aan griffierechten kwijt zijn. daarnaast moet je of zelf naar de rechtbank (kost tijd/vrije dag) of bijvoorbeeld de notaris dat laten doen. ook dat kost geld. je bent voordat je het door hebt toch wel weer snel tegen de € 200,-- kwijt. voor sommige mensen is dat geen gering bedrag.

er is hier geen aantal sprekers aan het woord. daar weet hendrikbos niets vanaf en je kan hem daarmee zomaar op het verkeerde been zetten als hij dat persoonlijk neemt. hij stelt immers de vraag.

de redenatie dat dat gauw iemand € 200,-- kost en dat dat voor sommige mensen een heel bedrag is, slaat helemaal nergens op. omdat ze die € 200,-- slecht kunnen missen, moeten ze dan maar het risico nemen nog veel meer kwijt te raken bij erfenis met schulden?

even de weg kwijt. raadpleeg de tomtom of neem een kop koffie.

vladja