Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 01-12-2010 13:27:00
Geldzaken & Recht

Kan het recht op de erfenis vervallen?

Ik weet niet wat voor kronkelwegen je wil bewandelen om gelijk te krijgen. maar je spreekt je zelf tegen. eerst:

de notaris kan niet zomaar zeggen dat het een positief saldo is. de notaris heeft immers geen inzage in de bankgegevens. hij zal daarvoor afhankelijk zijn van de opgave van de (gepretendeerd) erfgenaam die bij hem aan tafel schuift.

nu:

ben de weg niet kwijt hoor, € 200,-- is een aanzienlijk bedrag, zeker als je zelf al in kaart hebt dat er een (aanzienlijk) bedrag te erven valt. die constatering zal ergens vandaan moeten komen en controleerbaar zijn.

lijken vind je bij veel mensen in de kast. in jouw redenering zou je namelijk iedere nalatenschap van welke ondernemer ook, en helemaal van bijvoorbeeld een benzinepomphouder, altijd beneficiair moeten aanvaarden. die mening is bijvoorbeeld de heer van mourik toegedaan.


wat een ondernemer als een benzinepomphouder en van mourik met deze zaak te maken hebben, ontgaat mij volkomen. maar bij ondernemers zou ik zeker een slag om de arm houden.

ze zeggen wel eens" gods wegen zijn ondoorgrondelijk, notariskronkels voor mij soms ook.

vladja