Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 01-12-2010 13:40:33
Geldzaken & Recht

Kan het recht op de erfenis vervallen?

Vladja,
het voorbeeld van de benzinepomphouder is een in de literatuur veel gebruikt voorbeeld. reden: er kan nog een claim komen wegens grondverontreiniging. en die verjaart niet zomaar. daar kunnen erfgenamen dus nog lang na het overlijden met geconfronteerd worden. de heer van mourik zal hopelijk geen onbekende zijn. hij is regelmatig te zien in het journaal, vorige week zelfs nog toen het ging over een aanpassing van het huwelijksgoederenrecht. dezelfde heer van mourik is ook voorstander van het standaard beneficiair aanvaarden van een nalatenschap.

de vermeende tegenspraak is geen tegenspraak. jij ging er namelijk van uit dat de notaris gemeld heeft dat er een aanzienlijk bedrag te erven valt. ik deel die aanname niet en ga er vooralsnog van uit dat ts zelf heeft vastgesteld dat er een aanzienlijk bedrag te erven valt of zich zelf daarvan vergewist heeft.