Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

birdies
birdies - 01-12-2010 19:18:27
Geldzaken & Recht

8% gekort worden op de aow toeslag?

1. gas en electra worden vlg mij per 1/1 juist goedkoper.

2. wellicht verstandig een andere, goedkopere zorgverzekering af te sluiten?

van www.svb.nl
aow-toeslag in 2011 misschien lager
29-06-2010
bij de tweede kamer ligt een wetsvoorstel om de aow-toeslag vanaf 1 januari 2011 met 8% te verlagen. het gaat om de toeslag die een aow’er krijgt voor een partner die nog geen 65 jaar is.

de verlaging geldt voor huishoudens met een gezamenlijk jaarinkomen van meer dan ongeveer 20.000 euro bruto. door de verlaging van de toeslag mag het gezamenlijk inkomen niet onder de 20.000 euro komen. dan wordt de toeslag wel verlaagd, maar minder dan 8%. bij een gezamenlijk inkomen onder de 20.000 euro wordt de toeslag niet verlaagd.

zodra de tweede kamer het wetsvoorstel heeft aangenomen, krijgen aow'ers, die te maken krijgen met de verlaging van de toeslag, een brief van de svb. de verlaging van de toeslag is pas definitief als ook de eerste kamer het voorstel heeft aangenomen.

......welke halve zool heeft dit nu weer bedacht.......

het vorige kabinet dus, gezien bovenstaande datum.