Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 01-12-2010 19:33:14
Geldzaken & Recht

8% gekort worden op de aow toeslag?

welke halve zool heeft dit nu weer bedacht, de ouderen zouden zoveel mogelijk ontzien worden.

vorig jaar wilde het (oude) kabinet de aow-partnertoeslag per 2011 afschaffen als de partner jonger dan 55 jaar was. daarnaast wilde de regering de partnertoeslag met 6 procent korten. de eerste maatregel ingetrokken. het gevolg is wel dat de regering het financiƫle gat wat daardoor ontstond, dekte met een extra korting van 2% op alle mensen met een partnerkorting.

demissionair minister donner (cda) van sociale zaken en werkgelegenheid (szw) heeft een wetsvoorstel ingediend over verlaging van de partnertoeslag aow.

het voorstel van de regering om de aow-partnertoeslag met 8% te korten, heeft grote gevolgen voor mensen. bovendien hebben deze mensen zich niet kunnen voorbereiden op deze wijziging, omdat die waarschijnlijk al per 1 januari 2011 ingaat. daarom worden de mensen nu al vast gewaarschuwd.

nou, wie zit er nu in de regering? cda en vvd en worden gedoogd door de pvv. en die gaan het dus doorvoeren.

vladja