Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-12-2010 15:55:17
Voeding & Gezondheid

Is dit ragout???

Gewoon een mailtje sturen naar struik (of morgen even bellen) want het is zo goed als zeker dat zij de producent van die ragout zijn.

het verhaal dat een private label product dezelfde ingrediënten of smaak heeft, is vaak een fabeltje. vooral een fabriek die veel private labels maakt, werkt met een verscheidenheid aan recepten en/of productlijnen. iedere inkoper van de supermarkten heeft een ander wensenlijstje. bovendien moeten de kosten van een private label product lager zijn, waardoor er minder dure ingrediënten in gaan.

en anders waren er in de producttesten van kassa en andere consumentenprogramma's veel meer gelijke uitkomsten. daarnaast zijn er ook producenten die zich alleen maar op private labels richten en dictbij de smaak van a-merken te komen.

echter er zijn producten waar weinig aan te veranderen of te sleutelen valt dus waar het private label product wel gelijk is aan het a-merk product (afgezien van verpakking natuurlijk). neem bijvoorbeeld roomboter (zie ook aflevering van keuringsdienst van waarde).

wel kun je aan de opdruk op de verpakking zien waar een product vandaan komt, vooral bij vleesproducten en zuivel kun je het op die manier herleiden.