Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pa
patio - 06-12-2010 19:38:40
Geldzaken & Recht

Afkopen vruchtgebruik

Mijn vader overleed in 1996.ouders hadden beieden in 1974 een vruchtgebruik testament laten maken. eigen huis ( geen hypotheek) zie pas nu, dat in het testament staat, dat het vruchtgebruik aan vruchtgebruikster (moeder) moet worden afgegeven bij notariele akte binnen 9 mnd na zijn overlijden> voor zover ik weet, is dat nooit gebeurd. als dat zo is - ik ben bezig om dat alsnog v.d. notaris aan de weet tekomen- is er dan wel al die jaren sprake geweest van "vruchtgebruik"door moeder. enkele maanden geleden is moeder naar een verpleeghuis gegaan. huis is verkocht. maar intussen was ook haar vorige huis waarin zij met vader woonde in 2005 verkocht en toen een nieuww huis gekocht. de kinderen hebben toen allemaal moeten tekenen vanweg dat vruchtgebruik verhaal. was dat dan wel nodig geweest.? zij liet tevens toen het huis op haar naam zetten ( met onze instemming overigens) in 1996 is er aangifte gedaan bij de belasting successierechten en afgedaan.
als er sprake was van vruchtgebruik vanaf 1996 (overlijden pa) wist de belastingd. toen ook van dat testament ? er hoefde geen vervolg op te komen. wij - erfgenamen - wisten daar niet van en hebben dus tot nu nooit opgave gedaan voor box3, of was dat niet nodig en evt. wat nu nog te doen in dat kader. gaarne uw advies.