Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 08-12-2010 08:54:32
Geldzaken & Recht

Afkopen vruchtgebruik

Patio,
de belastingdienst heeft alleen het testament van je vader gezien. dat was immers het enige testament dat op dat moment van belang was. dat je moeder in 2005 een nieuw testament op heeft laten stellen valt toe te juichen.

zij kon daar niets meer in regelen over het vruchtgebruik omdat er na haar overlijden geen vruchtgebruiker meer is als zij al haar wettige erfgenamen tot testamentair erfgenamen heeft benoemd. haar nieuwe testament staat er dus helemaal los van.

als moeder komt te overlijden dat zal alleen het testament uit 2005 bekeken worden en moet over haar nalatenschap erfbelasting betaald worden als de kinderen meer dan € 19.000,-- (vrijstelling voor 2010) ontvangen.

omdat er vorige maand blijkbaar geld over tafel is gegaan, kan het zijn dat moeder de bloot-eigendom gekocht heeft van jullie en dat daarmee het hele vruchtgebruik uit de wereld is. maar dat kan ik op afstand niet precies beoordelen, alleen maar naar gissen. daarvoor zou ik het hele dossier moeten hebben en moeten weten wat de notaris geadviseerd en uitgezocht heeft. is mijn gissing de waarheid dan is het vruchtgebruik uit de wereld.