Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 13-12-2010 20:05:42
Auto & Vervoer

Schade leenauto: hoe formulier invullen?

Het kan zomaar zijn dat men er onderuit wil met de smoes "ja maar die auto is al verzekerd" in verzekeringsland weet je het nooit!!!

er staat namelijk bij, mits oor deze auto geen andere verzekring afgesloten is, lezen is inderdaad een kunst!!!

in art. 13 (polisvoorwaarden) staat, zoals geciteerd door j van e :

deze dekking wordt geacht niet te bestaan als voor de vervangende auto al een andere verzekering - al dan niet van oudere datum - is gesloten.

niks geen smoesjes, het staat toch gewoon in de voorwaarden. als er al een casco-verzekering loopt voor de leenauto, dan is er geen casco-dekking voor de tijdelijke vervangende auto op de polis van de auto, die in de garage staat. bij deze samenloop van verzekeringen gaat de verzekering van de garage voor. simpeler kan niet.

burgerlijk wetboek nr. 7, .... titel 17 : verzekering,
afd.: schadeverzekeringen, .... artikel 961,
regelt het "dubbel" verzekerd zijn en werkt als volgt:
:
men spreekt van meervoudige verzekering - ook wel dubbele verzekering of samenloop van verzekeringen genoemd - als één en hetzelfde belang door meer dan één verzekering gedurende hetzelfde tijdsbestek tegen hetzelfde gevaar wordt gedekt. hoe moet worden gehandeld bij schade, is geregeld in art. 7:961 van het burgerlijk wetboek. dit is een regel van aanvullend recht. in de betreffende polissen opgenomen non-contributionclausules (zijn de : na-u-clausules) kunnen tot een andere uitkomst leiden.


allemaal keurig netjes geregeld in de wet. verzekeringsmaatschappijen staan er niet om bekend dat ze met graagte uitbetalen. maar ze houden zich wel aan de wet.

bewaar die muts maar voor straks. het wordt weer winterweer en dan bevriezen je hersenen niet.

vladja