Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ed
eddie71 - 17-12-2010 05:53:23
Auto & Vervoer

Fooi geven bij vervoer gehandicapten?

[quote=mijsk1974 schreef op donderdag 10 mrt 2005, 22:20]ik wil allereerst opmerken dat u erg aardig bent om zoveel moeite te nemen. echt geweldig!
een fooi geven doe je mijn inziens omdat een bepaalde service buitengewoon goed is gebleken. of in bepaalde situaties waarin het algemeen aangenomen wordt dat een fooi onderdeel is van het salarisonderdeel van de ontvanger... immers, de belastingdienst heft in sommige gevallen zelfs inkomstenbelasting over tipgeld.
echter de sociale achtergrond van het geven van fooien is dat je wat extra's geeft omdat de ontvanger het goed kan gebruiken. dergelijke beroepen waren vroeger namelijk geen vetpot, nu overigens nog niet maar het is gelukkig geen bedelwerk meer. als u het geld zelf nodig heeft geeft u gewoon niets. een persoon die daarvoor geen begrip heeft is de fooi zelfs helemaal niet waard. in de zorgsector wordt overigens dit soort vervoer uitbesteed op contractbasis. de vervoerder krijgt een vast bedrag betaald uit de algemene middelen men is dus verzekerd van een vast inkomen, dergelijke chaffeurs zijn veelal in dienst op uurbasis en hoeven niet zoals onafhankelijk chauffeurs hun inkomen bijeen te schrapen...
geef dus gerust niets... de chauffeur weet heus wel dat u niet gierig of gemeen bent. hij/zij is ook een mens met verstand en empathie.en als het u toch niet lekker zit omdat u zich wellicht schaamt dat u niets geeft, dan zegt u dat toch gewoon... geen geld hebben is geen misdaad.

als wmo en valys chauffeur in het noorden des lands met een vast 40 uur contract. kan ik u toch meedelen dat als ik u mijn bruto uurloon ga vertellen u waarschijnlijk de komende week hier niet meer reageerd. ik denk dat u dan eerst even bij moet komen van het lachen. lonen volgens het taxicao zijn nog steeds gebaseerd op het feit dat je fooi ontvangt.

het klinkt heel erg mooi dat u het heeft over de vaste contracten(gunning) aan de taxibedrijven maar dit houd ook in dat door de aanbesteding van de gemeenten ze nog altijd gaan voor een lage prijs en nog steeds (bijna) niet letten op kwaliteit. dit heeft uiteraard gevolgen voor de gebruikers maar zeker ook voor veel taxibedrijven(faillissementen)

om even op het onderwerp terug te komen even antwoord op de fooienvraag.
een fooitje is altijd leuk maar zoals boven al gezegd heb ik persoonlijk liever een gezellige klant dan een fooi.