Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tucker
tucker - 17-12-2010 17:48:50
Geldzaken & Recht

Alimentatie

[quote=vladja schreef op vrijdag 17 dec 2010, 17:37]maar zeg eens, deborahlars, tucker, dandie, marcel,

er staat een advocaat van tegenpartij op jullie stoep. die eist - zonder tussen van de rechter met een verzoek om de alimentatie te wijzigen - jullie gehele financiële huishouding op ter inzage. overlegt geen enkel financieel stuk van de eisende partij. dan openen jullie vrijwillig jullie kasboeken voor die man?

zo van kom maar binnen, hier heb je de papieren en ga maar grasduinen? kijk maar, wat je er wijzer van kan worden om jouw opdrachtgever tevreden kan stellen?

doen jullie dat?


vladja






zucht... ik lees nergens dat die man op de stoep staat, en ook niet dat die iets eist zonder tussenkomst van een rechter. ik lees alleen dat de advocaat van de ex vraagt bescheiden te overleggen waaruit de financiële situatie blijkt. dat is een normale gang van zaken en daar is niets vreemds aan. als deze advocaat n.a.v. die bescheiden van mening is dat zijn/haar client recht heeft op een hogere alimentatie dan zal hij dat aan de rechter ter beoordeling moeten overleggen, aan wie hij deze bescheiden dan zal doorleiden. en zo hoort het ook. het niet aanleveren van de gevraagde bescheiden zorgt alleen voor vertraging, uiteindelijk zal je bij de rechter toch met de billen bloot moeten en met de gevraagde bescheiden over de brug moeten komen. doe je dat dan nog niet, dan zal de rechter normaliter aannemen dat je daar reden toe hebt en de eis van de tegenpartij zonder meer inwilligen. wellicht ben je dan nog verder van huis.