Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

va
vagant - 18-12-2010 10:47:41
Geldzaken & Recht

Alimentatie

Dit is geen antwoord op de vraag van lindaver.

toch mijn beleving over dit onderwerp.

het wordt tijd dat we ophouden om onze rechtspraak ons leven mede te laten bepalen, daar waar het puur onrecht is. gewoon de hakken in de sloot en kijken waar het schip strandt.

stel dat de partner van lindaver zijn ex aan de kant heeft gezet. die heeft tijdens het huwelijk thuis de honneurs waargenomen en heeft mijns inziens recht op een ruime alimentatie. zij heeft er immers niet om gevraagd? maar dat moet dan ophouden bij de welvaartssituatie van de partner ten tijde van de scheiding.

stel dat de ex van de partner van linadver de eiseres is geweest zonder dat de partner daar iets aan kon doen. in dat geval alleen verdelen van de boedel en daarmee basta. al heeft zij 25 jaar het huishouden gerund, zij wil het huwelijk ontbinden en heeft, zoals ik erover denk, geen recht op een deel van de verhoging van de levensstandaard na de scheiding van de man.

met scheiden maak je een keus. het is te gek voor woorden: een vrouw wil scheiden, de man werpt zich daarna op zijn werk en gaat aanmerkelijk meer verdienen (na de scheiding). komt mevrouw daar even om de hoek met de eis om van zijn extra inspanning mee te genieten.

u snapt het wel. ik ben tegen mijn zin gescheiden. we hebben de woning verkocht, de overwaarde gedeeld. ik ben er door mijn eisen te stellen niet slecht afgekomen, wat in het echtscheidingsconvenant is vastgelegd. maar ik had het niet gewild. zij heeft een relatie met een getrouwde vent die door de week af en toe langskomt. ik heb een nieuwe relatie met een schat van een vrouw die ook ruim bij kas zit. stel dat zij en ik gaan samenwonen, mijn ex een schop van de getrouwde man krijgt, tja, dan is er bij ons wat te halen. ik betaal nu geen alimentatie, mijn ex werkt maar moet elke maand wat van haar spaarcentjes gebruiken om haar veel te dure appartement van te betalen. straks is dat geld op en dan? moeten mijn vriendin en ik dan met de billen bloot om te dokken al ex dat wil? an me nooit niet. het gekke is dat wij om deze reden dus niet samen zouden kunnen gaan wonen want dat de dag komt dat ex aan de grond zit is niet ondenkbaar, te verwachten zelfs.

wat deze jongen dan gaat doen? direct na het ontvangen van het verzoek om de boeken te openen gaan de aandelen de deur uit, boot wordt verkocht net als de nieuwe auto. het geld gaat ergens heen, er is vast wel een veilig plekje. er is dus niets te halen en mocht er toch een veroordeling volgen met loonbeslag als gevolg dan neem ik gewoon ontslag.

wat u doet moet uzelf weten maar ik laat me niet ringeloren door onrechtvaardige wetten. en als puntje bij paaltje komt geef ik de centen weg. ik heb niets geen rotgedachten over mijn ex, we hebben bijna twintig jaar een mooi huwelijk gehad maar zo'n gang van zaken kan gewoon niet.

lindaver, sorry voor dit verhaal waar jij niet zoveel aan hebt maar ik wilde het toch kwijt.