Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vr1944
vr1944 - 20-12-2010 17:48:48
Geldzaken & Recht

Brriefkaartpostzegel uitknippen en gebruiken op andere envelop

Dus als de de postbode per ongeluk de de stempel inkt wegveegd is hij een fraudeur en als jij het doet ben je slim bezig.wat een kromme redenatie man..=pziep schreef op maandag 20 dec 2010, 16:06: ja je mag ongestempelde postzegels uitknippen en opplakken.
beter nog kun je ze afstomen of afweken.

stomen kaart boven de stoom van fluitketel of waterkoker, houden en wachten tot hij loslaat.
afweken in een bakje warm water, de zegels laten dan los, mits met dit de sticker-zegels zijn, die wel minder goed gaan... leg ze omgekeerd op een krant, met lijmkant naar boven dus, en laat ze drogen. evt boven de verwarming, gaat het sneller.

mijn pa en man spaarden gestempelde postzegels, en hebben zo heel wat afgeweekt. ik heb nooit gezien dat er ook maar één stempel af ging trouwens!
dat inkt weg vegen is iets nieuws voor mij. de stempel staat meestal ook wat in reliëf er in gekerfd en is te zien door de scan.

het gebeurd wel eens dat een brief of kaart aankomt waarvan de postzegel ongestempeld is. dan hergebruik ik hem ook. gebeurd niet zo heel veel.

meestal zit er ook laser-inkt op oranje-rood-roze wat er echt niet afgaat.
is het nu een grapje van die inkt wegvegen, om mensen op de kast te krijgen, (wat overigens aardig is gelukt), of echt?
met afweken lukt het niet eens!

ik hoop dat de vraagsteller in elk geval iets met dit antwoord kan, afweken of stomen. als de kaart behouden moet blijven is stomen beter, maar bewerkelijker.