Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 21-12-2010 20:04:38
Elektronica & TV

Energieverbruik

[quote=mastag schreef op zondag 19 dec 2010, 20:28]@mahadma,
nee verbruik zou per wasbeurt moeten zijn en per droogbeurt.
dus compleet wasje 1020 watt (denk op 40 graden) en droogbeurt 2350 watt.
vandaar dat het mij zo bevreemd,


dat is inderdaad zeer vreemd... een totaal verbruik is nog altijd een vermogen gedurende een tijdsduur.. dus vermogen maal tijd is verbruik..

dus 1020 watt zal b.v. het topverbruik zijn (verwarmingselement zal daar hoofdzakelijk voor verantwoordelijk zijn).. die staat maar een beperkt deel van de tijd aan..

de gegeven gegevens zullen we "de gemiddelde gebuiksgegevens" zijn [ . . . ]

oftewel: "de nederlander" wast gemiddeld per week zoveel keer met een zo volle machine op die en die temperaturen op die en die tijdstippen enz...

meestal (vaak? soms? in elk geval wel wel bij mijn machines) staat wel een verbruik per soort was.. maar dat zal ook gemiddeld zijn (beladingsgraad, afwijkende watertemperatuur i.p.v. 17 graden, schuimgraad van wasmiddel.. enz..)