Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jaapje78 - 22-12-2010 21:33:25
Geldzaken & Recht

Nieuw huurcontract via wooncorporatie || geen verwarming & balkondeur sluit niet

U heeft 3 dagen geleden een huurcontract gesloten en heeft de woning inmiddels betrokken?

een woning dient aan de vereisten te voldoen die u er redelijkerwijs van mag verwachtten. een buitendeur die niet sluit is op zijn zachts gezegd niet handig net als een verwarmingssysteem wat lekt waardoor een deel van de verwarming uitvalt. in het huidige klimaat zijn werkende radiatoren toch wel het minste.

u dient de woningcorporatie in gebreke te stellen voor het niet nakomen van de overeenkomst waardoor er schade in het woongenot plaatvindt, u dient de woningcorporatie een redelijke termijn te geven voor het herstel hiervan. indien afgesproken was dat de zaken hersteld zouden worden voordat u de woning betrok zou dit dus een erg korte termijn kunnen zijn, mits u er al woont.
geef in de brief ook aan dat u een korting op de huur berekend wegens het gederfde genot en tevens de betalingen opschort gedurende de termijn dat het gebrek blijft.