Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
timfelix - 23-12-2010 03:43:19
Geldzaken & Recht

Pinbetalen

[quote=nbw schreef op donderdag 23 dec 2010, 01:31]dat mag omdat ook winkeliers veel geld moeten betalen voor aanschaf en verwerking van de kosten die hun banken doorberekenen. kan overal pinnen als klant behalve bij het lokalle kaashuis van max 6,95 per kilo. echter heel veel consumenten betalen ook kosten voor dit gewenste gedrag. je betaald voor het voeren van een rekening en je betaald voor de passen waarmee je kunt pinnen. er zijn meer pinpassen uitgegeven dan inwoners van dit land. en stel eens dat zo nu vlak voor kerst er een storing is zodat pinautomaten en pinbetalingen niet meer werken voor 1 dag. je kunt niet meer bij je geld .denk daar maar eens over na. je kunt niets meer zo afhankelijk zijn we van banken gemaakt.

schat na 1,5 dag zonder pin en geld sneuvelen de 1e geldautomaten.

nee, dat mag niet omdat de winkeliers ervoor betalen. dat mag omdat ze daarmee een dienst leveren die niet hoeft als je een winkel runt. en voor diensten mag geld gevraagd worden. verder zijn pinbetalingen niet goedkoop en heb ik ooit eens gehoord dat als je een pakje sigaretten pint, dat de winkelier daar zelfs verlies op maakt. ik betaal trouwens niks voor het hebben van een bankrekening en het hebben van een bankpas (dat kan er aan liggen dat ik minderjarig ben).

maar ik ga er ook van uit dat er niet opeens een dag is dat de pinautomaten niet meer werken. dit zou hooguit het geval kunnen zijn bij een massale stroomstoring/emp, maar dan zijn die pinapparaten wel het minste van de problemen.